Datalab

Ga zelf aan de slag met data uit eerstelijns zorgsystemen en zet voorspellende data in. 

Data-analyse in een veilige omgeving

Krijg toegang tot een Trusted Research Environment: een beveiligde omgeving waar data uit verschillende bronnen en data science samenkomen.  

 

Krijg hierin toegang tot data en tooling. En ontwikkel in een veilige en beheerde omgeving in R of Python. Maak zelf database queries, doe vergaande analyses, ontwikkel algoritmes en train AI-modellen. Maak hierbij gebruik van de libraries en modellen die Proigia voor je klaarzet.  

Meer informatie over het datalab

Combineer diverse databronnen via één generiek datamodel

Proigia verzamelt de data uit verschillende systemen voor de eerstelijnszorg, waaronder alle HIS systemen, Spoed-EPD, NIS, Spreekuur en VIPLive Monitoring. De data uit de HIS’en zijn vertaald naar een generiek datamodel. Daardoor gebruik je de samengestelde data op één generieke manier. Kennis van de datastructuur van de verschillende HIS systemen is dus niet nodig. Zo ga je efficiënt en snel met de data aan de slag. 

 

Data van open databronnen zoals CBS en RIVM zijn alvast beschikbaar gemaakt. Combineer data uit de eerstelijnszorg met deze open data en maak krachtige inzichten. Koppel bijvoorbeeld met de leefstijlmonitor, sociaaleconomische status of luchtkwaliteit.  

 

Daarnaast is het mogelijk andere eigen databronnen toe te voegen aan het Datalab. Combineer zo meerdere bronnen in één veilige omgeving en maak krachtige modellen en rapportages.  

Ontwikkel zelf of samen met Proigia

Heeft uw organisatie eigen data analisten of data scientists in dienst? Zij kunnen met het VIPLive Datalab direct aan de slag en kunnen vertrouwen op een veilige omgeving waar de tooling up-to-date is.  

 

Onze data scientists kennen de eerstelijnszorg data van begin tot eind. We helpen graag om inzichten en modellen te maken die uw organisatie nog slagvaardiger maken. 

Aan de slag met het datalab

Focus op data-analyse en data science

Proigia ontzorgt bij:
  • Hardware en licenties
  • Verzamelen en actualiseren van data
  • Compliance
  • Beveiligde omgeving
  • Expertise over modellen en dashboards